Головна » 2012 » Червень » 6 » Вченими встановлено зв’язок між тривалістю життя і характером
18:57
Вченими встановлено зв’язок між тривалістю життя і характером
Про людей, які дожили до ста років, кажуть – «Це закладено в генах». Американські вчені досліджували групу довгожителів і зробили висновок, що секрет їх полягає як в генетичній схильності, так і в бажанні відкрито виражати свої емоції і в позитивному відношенні до всього навколишнього.Дослідження, які до сих пір виявляли генетичні особливості довгожителів, спрямовані були на виявлення таких моментів, як рівень фізіологічних параметрів і «хорошого» холестерину (HDL). Не так давно співробітники медичного коледжу Альберта Ейнштейна виявили, що характер так само, як спосіб життя або спадковість впливає на самопочуття і здоров’я людини.

Дослідження, опубліковані в журналі «Старіння», стали частиною великого проекту, що включає в себе аналіз даних більше п’яти ста євреїв-ашкеназі, вік яких більше 95 років, а також семи ста їхніх нащадків.

Фахівці відібрали для експерименту тільки східноєвропейських євреїв, так як вони однорідні генетично, а це полегшує вирішення питання виявлення чинників, що впливають на довголіття.

У проведеному дослідженні взяли участь 243 довгожителя, з яких 75% – жінки, вік яких приблизно 97 років.

Директор Інституту старіння мед. коледжу Альберта Ейнштейна розповів – «Коли ми почали досліджувати довгожителів, я думав, що це будуть жалюгідні і дратівливі люди, проте коли були вивчені їх особистості, стало ясно, що більшості з них властиві соціальна активність, спокій, бажання відкрито виражати емоції та оптимізм. Також ці люди вважали, що сміх – це важлива частина життя ».

Багато наукових робіт доводять те, що після 70 років особистість може змінитися, тому фахівці не можуть упевнено сказати, чи дотримувалися випробовувані такого погляду на життя протягом довгих років життя або стали оптимістами тільки в останні роки.

«Жінки у всі часи жили довше, ніж чоловіки, що особливо проявляється в похилому віці. Проте є два чинники, які здатні компенсувати цю перевагу. Перш за все, чоловік повинен намагатися підтримувати фізичну форму, це подарує хороший результат. Жінки довше живуть, але в будь-якому віці хворіють частіше. На дану хвилину ми стежимо за потомством довгожителів, що допоможе нам перевірити наші висновки ».

Світлана Боринська науковий працівник Інституту ім. Н.І. Вавилова РАН розповіла, що позитивний настрій і риси характеру і справді впливають на тривалість життя людини, але найдивніше те, що тільки в сукупності з генетичними особливостями.

«Тут задіяні: ендокринна, нервова і імунна система – основні системи, що регулюють життєдіяльність людського організму. Існує дослідження, в якому доведено, що літні люди при наявності депресії з заданим генетично високим рівнем запалення відрізняються підвищеною смертністю на відміну від особистостей без депресії або з депресією, але зі слабкою генетично запальною відповіддю »- пояснила пані Боринська.

Тетяна Кветна, вчений секретар, доктор біологічних наук Північно-Західного відділення РАМН Петербурзького інституту геронтології і біорегуляції вважає, що будь-які складові, включаючи характер, відображаються на тривалості життя.

 Пані Кветна зазначила – «Якщо у людини характер спокійний, і стресові ситуації, які трапляються часто-густо, вона сприймає незворушно, вона перебуває в більш вигідному становищі на відміну людей, які на неприємності реагують нервово або агресивно».


Джерело:  glob-news.ru; Взято з cikave.org.ua
Категорія: Цікаві новини | Переглядів: 575 | Додав: EDGE | Теги: цікаві факти, цікаве | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: