Головна » 2012 » Серпень » 6 » Страх прискорює старіння
19:18
Страх прискорює старіння
   Американські вчені підтвердили факт старіння від стресу біологічно. За їхніми даним стрес впливає на ті частини спадкоємного матеріалу, які відіграють ключову роль у процесі старіння кліток й, можливо, також при виникненні хвороб. Так звані Telomere вкутують кінці хромосом у людському спадкоємному матеріалі, ніби захисного ковпака.
Ці ковпаки хромосом при кожному розподілі клітки стають трохи коротші, доти, поки їхня довжина не дозволить клітці більше ділитися. Протягом тривалого періоду спостерігалася група з 58 жінок від 20 до 50 років. Частина з них були санітарками або матерями хронічно хворих дітей. Інші мали по одній нормальній дитині.

   У жінок, що почували себе більше завантаженими, учені встановили додаткове біологічне старіння – приблизно, біля одного десятиліття. Це визначалося по довжині Telomere, активності відбудовних ензимів і у так званому окисному стресі, що прискорює розпад Telomere.

   Крім того, є численні дані, які показують зв’язок між хронічним психологічним стресом та органічними захворюваннями, включаючи хвороби серця, циркуляції кровообігу й зниження захисних сил організму.
Категорія: Цікаві новини | Переглядів: 1011 | Додав: EDGE | Теги: Здоров'я, цікаві новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: