Головна » 2012 » Серпень » 1 » Про крокодилів
18:09
Про крокодилів
   Ще з дитячих мультиків у нас склався стереотип, що крокодил – це величезна зубата тварина, що їсть усіх підряд і навіть не гребує людськими кінцівками та людьми цілими. На жаль, розвіяти міф про крокодила нам так і не вдалося. Це вам не акули! Крокодили справді їдять людей, але вважайте, що вам трохи пощастило, якщо натрапите на найменшого у світі крокодила – карликового. Дорослі особини цього виду ледь досягають 190 см.

   Найбільший крокодил у світі – морський. Ця почвара водиться в Індії, на остовах Фіджі та в Австралії. Довжина цього страховиська може досягати…7 метрів! Важить такий крокодильчик аж цілу тонну! Цікаво, але яйця морського крокодила не набагато більші за гусячі. 

   Крокодилам зазвичай мало на обід черепах, пташок, риб, буйволів, жирафів та навіть левів! Вони ковтають також і каміння, щоб увесь той вінегрет якнайшвидше та найефективніше перетравити. Каміння також слугує баластом під час занурення у воду, адже крокодил – тварина хитра. Він полюбляє влаштовувати засідки під водою.

   Ви обов’язково чули вислів «крокодилячі сльози», під яким розуміють муки совісті. Насправді цей вислів не утворився на голому місці і має реальне біологічне підґрунтя: крокодили справді плачуть під час споживання на обід людей, адже повітря, яке заковтує крокодил, змішується із вмістом сльозових залоз і виділяється назовні пінними слізьми.
Категорія: Цікаві новини | Переглядів: 1920 | Додав: EDGE | Теги: цікаві факти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 uGzoYThra  
0
Molecular Predictors of Ductal Carcinoma In Situ Progression To Invasive Breast Cancer <a href=http://cialiss.makeup>cialis super active</a>

1 Юлія  
0
Оригінал матеріалу: http://faktusvity.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

Ім`я *:
Email *:
Код *: