Головна » 2012 » Червень » 6 » Вчені заявили, що людство не переживе XXI століття
19:17
Вчені заявили, що людство не переживе XXI століття
   Дослідники з Массачусетського технологічного інституту повернулися до комп’ютерної моделі економічного і соціального колапсу, який повинен погубити людство в нинішньому XXI столітті.

   Унікальність досліджень в тому, що ця модель була створена ще сорок років тому і зараз вчені горять бажанням перевірити, на скільки мав рацію комп’ютер сорокарічної давнини. 

   Професійна відеозйомка, зроблена розумною машиною сорок років тому, показала, що людство може отримати шанс на продовження свого існування, тільки припинивши економічне зростання.

  Так, сучасні дослідження і аналізи показали, що у сучасного людства немає ні альтернативи, ні запасу критичних ресурсів, які рано чи пізно загрожують вичерпатись.

   Сучасні дослідження в цій області підтвердили, що глобальний колапс у другій половині XXI століття відбудеться, тільки от буде він ще суворіший, ніж це передбачала комп’ютерна програма минулого.

   «Я спостерігаю колапс вже зараз, – відзначає професор Медоуз. – Кількість їжі на душу населення (у світовому масштабі) падає, енергоресурси стають все більш недоступними, артезіанські води виснажені », – розповів професор Медоуз, який керує цими дослідженнями.

   Однак думка, яка пророкує загибель роду людського – не є вироком, є і позитивні прогнози. Багато дослідників, соціологи, економісти, статисти, відносяться до роботи професора Медоуза з іронією, запевняючи, що дослідження марні і рівносильні створенню моделі первісного суспільства і прогнозування колапсу в ньому.

Взято з cikave.org.ua

Категорія: Цікаві новини | Переглядів: 502 | Додав: EDGE | Теги: цікаве, кінець світу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: